Сложете тенджера с вода на котлона. Водата трябва да е около 2,5-3 литра. Докато водата завира, нарежете чушките, лукът и морковите на едро. За тази рецепта, не трябва да се стараете зеленчуците да бъдат нарязани ситно, понеже те ще бъдат подложени на пасиране.
Нарязаните зеленчуци сложете във врящата вода. След няколко минути, добавете и лещата. Разбъркайте и оставете да ври, докато лещата се свари. Това ще стане за не повече от 25-30 минути.
Когато лещата се свари идва време за овкусяване. Поръсете със сол на вкус и черен пипер. Ако желаете може да добавите и малко кимион или друга подправка.
След като сте овкусили супата, остава само да се пасира. Още докато е топла, пасирайте и готово.
Сервирайте по чиниите и отгоре поръсете с пресен магданоз и няколко крутона.