Крем супа от червено цвекло и тиква

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 глави добре сварено червено цвекло
2 моркова
около 300-400 гр. тиква
хималайска сол
1 с.л. заквасена сметана (по желание)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварявате в подсолена вода морковите и тиквата. След като се сварят, в отделен съд изсипвате бульона от сварените зеленчуци. Пасирате цвеклото, моркова и тиквата със 100 мл. от бульона. След като всичко се пасира добре, добавяте заквасената сметана и сол на вкус. (Имайте предвид, че цвеклото, тиквата и моркова имат леко сладникав вкус.) След това според това каква гъстота желаете да има крем супата, добавяте по малко от бульона и разбърквате добре.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *