КРИЗАТА ВЪВ „ВИХРЕН”! Ив. Терзийски: В Сандански има хора, които се радват на загубите

Ивелин Терзийски е роден на 14 февруари 1991 г. в Сандански, завършил е средно образование в ЗПГ „Климент Тимирязев” и висше – бакалавър в УНСС, „Икономика на търговията”, и магистратура в НСА – „Спортен мениджмънт”. Преминал е през всички юношески гарнитури на „Вихрен”. Има свой бизнес, свързан с организация и мениджмънт на събития и проекти. Член е на УС на ОФК “Вихрен” от 20 февруари м.г., когато бе избрано ново управително тяло, а оперативно се занимаваше с клубните дела от 12 септември 2016 г. допреди седмица, когато подаде оставка.

– Г-н Терзийски, задържахте се само половин година на директорския пост?

– За това кратко време дадох всичко от себе си и работих с цялото си сърце. Заедно с треньорския щаб успяхме да създадем сплотен колектив в мъжкия отбор, бях отворен към всеки, свързан с клуба, с футболисти, треньори и децата в школата се отнасях с уважение и разбиране, работих по подобряването на маркетинга на клуба, доколкото бе възможно, върших много задачи, които не влизаха в моите задължения.

За съжаление не успях да реализирам много от идеите си. Захванах се с клуба с огромно желание за положителна промяна, но се сблъсках с реалността.

– Само несигурността около финансовото обезпечаване на клуба ли бе причината за оставката Ви?

– През този период бе изключително трудно поради липсата на финансова сигурност. През миналата седмица по време на сесия на ОбС – Сандански не бяха гласувани никакви средства за издръжката на мъжкия отбор, а през есента бе отхвърлен потенциален спонсор. В последния месец наистина мога да кажа, че се почувствах безсилен и разочарован, и не ми остана нищо друго, освен да предам щафетата на друг.

– Защо клубът се оказа под чертата на изпадащите?

– Причините са комплексни. Първо, напускането на основни футболисти преди началото на сезона, липсата на късмет и точки през есента, в някои от мачовете некоректно съдийство, финансовата несигурност… Вина имаме и ние като ръководство.

Искам да споделя един факт, който ми направи много лошо впечатление, но не ме изненада. За съжаление в Сандански има хора, които идваха на стадиона и се радваха, когато отборът губеше, такива, които всеки ден всяваха негативизъм сред обществото. Чуваха се какви ли не коментари от разни „капацитети”, които друго не могат да правят, освен да критикуват и обиждат.

– Ще успее ли “Вихрен” да запази мястото си в Трета лига?

– Силно се надявам и го вярвам. Момчетата от мъжкия отбор не заслужават подобно класиране. Тимът ни има качества, а треньорът Емил Тренков е страхотен човек и професионалист, отдаден на работата си. Надявам се с моето напускане нещата да потръгнат в положителна насока.

Разговаря СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *