Криза за медсестри в МБАЛ – Благоевград, стартовата заплата е 580 лв.

В инфекциозно отделение има дефицит на медицински сестри, пациентите се увеличават, след като отделението в болницата в Разлог спря приема заради липса на специалисти, а в Благоевград в момента работят 5 медсестри и 2-ма лекари инфекционисти.
“Имаме нужда минимум още от три медицински сестри, старшата сестра на инфекциозно Лидия Петкашева излезе в пенсия, след като отработи 3-месечното си преизвестие, временно длъжността зае Марияна Радовска”, каза главната сестра на МБАЛ – Благоевград Венета Стефанова и поясни:
“В момента има подадена молба за редова сестра от колежка, която пристига от друго лечебно заведение, две молби има и от кандидати за старша сестра от колежки, които работят в детско отделение и хирургия в МБАЛ – Благоевград. М. Радовска е назначена като старша сестра до провеждане на конкурс, тя има завършено висше образование и бе единственият кандадит за поста при пенсионирането на Л. Петкашева. Имаме липса на медицински сестри и във вътрешно отделение, там трябва да се назначат още 3 медсестри, а в гастроентерология – две”, заключи В. Стефанова.
Стартовата заплата за медицински сестри в МБАЛ – Благоевград е 580 лв.
СЛАВА ИВАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *