Криза с легла за COVID-19 и лекари в Благоевград и Разлог

В някои областни болници вече се отчита проблем с леглата в болниците, въпреки уверенията на властите, че засега такъв няма.

23-ма пациенти с доказан коронавирус се лекуват в болницата в Разлог. Всички те са настанени във вътрешното отделение, тъй като заради липсата на специалист там няма инфекциозно. 17 души са с пневмония и очакват резултати от PCR тестовете си.

За всички пациенти се грижат само трима лекари специалисти и един неспециалист, като по думите на управителя на здравното заведение, те са на предела на силите си.

Подобна е ситуацията и в болницата в Благоевград, където също има недостиг на медици. Броят на заразените с коронавирус нараства, докато този на лекарите остава непроменен, а на места дори намалява, пише дир.бг.

От месеци вътрешното отделение на болницата в Благоевград е превърнато в COVID отделение и има остър недостиг на кадри, споделят работещите там медици. По думите им, ситуацията се променя изключително динамично. Медикаменти за лечение има, най-сериозният въпрос е този с дефицита на кадри.

В болницата в Гоце Делчев, чийто реаниматор д-р Милан Първанов почина след усложнения от Covid-19, е останала и без единствения си пулмолог, който е под карантина с положителен тест за коронавирус. 

Взето е решение леглата от Отделението по пулмология да бъдат прехвърлени към интензивното отделение, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов . 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *