Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Криминален психолог: Зайков е имал помагач или помагачи

Много е важно, когато се прави профил, да имаме всички данни за самото престъпление“, казва в ефира на Нова тв криминалния психолог Тодор Тодоров относно случая със Стоян Зайков. Той уточнява, че има информация, според която в дома на една от жертвите са намерени наркотични вещества. Това може да промени мотивите за извършване на престъплението.

„Не смятам, че има нещо, което може да разколебае версията, че той е извършител и на двете престъпления“, казва Тодоров.

Според него е ясно, че самият Зайков не би се предал сам. „Смятам, че е имал помагач или помагачи. Не може 20 дни сам да живее сред природата“, казва той.

Според мнението му Зайков е способен сам да посегне на живота си, ако усети, че е притиснат до стената. Тодоров е категоричен, че Зайков нямаше да може да влезе в общоприетите норми за поведение дори и след престой в затвора. Ако мотивът за престъплението е ревност, може да има и други мишени, казва психологът. Мотивът за оставането в района на престъпленията според него, е това, че го познава добре и може лесно да се укрие в спешни случаи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *