Криминалист: Зачестилите обири са аматьорска работа

„Станалите обири са аматьорска работа. Това са престъпления, които не са били замислени или подготвени насериозно. Просто се е засилило чувството за безнаказаност сред хората”, заяви в ефира на „Събуди се” криминалистът Иван Савов. 

На въпроса има ли връзка между грабежите, Савов отговори с хумор. „На този свят случаен е само случайният превоз. И допълни, че в държави, в която има нестабилност, този вид престъпления зачестяват. 

Той коментира и случая с двамата полицейски началници, отмъкнали печеливш тото фиш от възрастна жена. „Познавам колегата Красимир Любомиров и съм работил с него. Честно казано впечатленията ми за него са положителни. Изненадан съм от станалото. Не виждам логична причина в действията му. Но хората се променят. Все пак работихме заедно преди години. Реално „Вътрешна сигурност”си свършиха работата. Тестовете за лоялност и психологическите изследвания са един от инструментите, които са приложими. Трябва обаче да се създаде система за тяхното използване. В МВР, за съжаление, битува голям негатив, когато човек чуе за психотест. Това идва от времената, когато бях новобранец и на подобни изследвания се изпращаха неудобни служители. Това се използваше като предтекст, за да бъдат освободени. По-опитните служители ненавиждат психолозите в МВР. Тази система дава много възможности за недобросъвестно използване на нейните лостове”, каза още Иван Савов. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *