„Криминалист”, ужилил петричанка с 10 000 лв., влиза за 2 г. в затвора

„Ало” измамник, ужилил възрастна петричанка с близо 10 000 лв., бе осъден на 2 години затвор. 53-годишният Георги Ламбов от Стражица бе признат за виновен за това, че на 28 март тази година в съучастие с друг мъж вкарали 76-годишната Виолета Велкова в изпитания сценарий, че съдейства за разкриване на телефонни измамници.

Първоначално на домашния й телефон се обадил мъж, представил се като Стоян Арабаджиев от Криминална полиция, който й обяснил, че в района се провежда акция за залавяне на измамници. Тя трябвало да изхвърли от балкона всички налични пари, които щели да бъдат върнати веднага след ареста на престъпниците. Последвало второ обаждане от друг мъж, който я заплашил, че ако не даде парите, ще дойдат в дома й и ще я пребият. Притиснатата пенсионерка успяла да събере в найлонов плик 6900 лв. и 1370 евро и го метнала през терасата.

Полицаите разобличили само единия от телефонните измамници – този, който прибрал парите, а другият останал неразкрит. Отделно от това е установено, че няколко дни преди това Георги Ламбов бил изпратен като „муле“ в Казанлък, където по същата схема взел 5000 лв. от 73-годишната Нейка Михайлова. Делото срещу него премина по съкратеното съдебно следствие в Районен съд – Петрич, на което той признава вината си, поради което постановената ефективна присъда от 3 години бе намалена с 1/3 и той бе осъден да лежи 2 години в затвора.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *