Криминално проявени братя с минимални присъди, вързали и влачили възрастна жена, задигнали й 2015 лв. и телефона

Двама братя, които вързаха и влачиха възрастна жена в радомирското село Чуковец, за да я ограбят, получиха минимални присъди след споразумения. С определение на съда на П.Л. е наложено наказание от една година и седем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. За съучастника му в престъплението – Т.Л., наказанието е една година и седем месеца „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок.
Съдът е одобрил в петък споразумение, сключено между Териториално отделение – Радомир към Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимите П.Л. и Т.Л., привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.
Подсъдимите П.Л. (на 24 години) и Т.Л. (на 29 години) от столичния квартал „Обеля“ са се признали за виновни за извършения от тях грабеж над възрастна жена. Двамата често идвали  в Чуковец при свой приятел.
На 1 юли 2020 г. към 1,30 ч. през нощта двамата криминално проявени братя влезли маскирани в дома на спящата осемдесет и две годишна жена в радомирското село Чуковец. Блъснали я, при което тя паднала на пода. Сложили тиксо на устата й и омотали с него главата на пострадалата. С връв завързали краката й и я влачили по пода. Заплашили жената, че ще я застрелят, ако не им даде парите. Грабителите отнели от нея парична сума в размер на 2015 лева, мобилен телефон и портфейл.
Причинените от престъпното деяние имуществени вреди в размер на 2075 лева са възстановени на пострадалата жена. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *