Кристина Димитрова журира изпълнители на стари градски песни в Кюстендил, тази година без чужди участници заради пандемията

Фестивалът „Пей, сърце” на шлагерната и стара градска песен събира изпълнители в Кюстендил на открита сцена в парка пред читалище „Братство”. Участниците ще бъдат оценявани от жури в състав: председател – известната българска поп певица Кристина Димитрова, и членове: Бони Милчева, Димитър Цветков, Никола Янев-Чоли, Жана Райнова и Димитър Неделчев. На 19 септември е откриването на вече станало традиционно събитие за есента.

Фестивалът се провежда за 14-и път и се организира от читалище „Братство 1869” и община Кюстендил под патронажа на кмета Петър Паунов. Съорганизатор е читалище „Пробуда 1961”.

Целта му е съхраняване и популяризиране на шлагерната и старата градска песен, възраждането й за нов живот и приобщаване на младите хора към нейната лиричност и красота.

Тази година участници от чужбина не се допускат.

Организаторите се подготвят музикалното събитие да протече при спазване на всички епидемични изисквания на Министерство на здравеопазването.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *