Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Топ теми

Критараки

Необходими Съставки

орзо – 500 г (критарики)

олио – 100 мл

лук – 1 глава кромид

чесън – 1 скилидка

домати – 425 г консервирани или 4 домата

бульон – 1 л пилешки или зеленчуков

сол

черен пипер

риган – сух

сирене – настъргано Гауда или кашкавал Витоша

* мерки и количества

Начин на приготвяне
Запържете в сгорещена мазнина нарязания лук и пресования чесън. Когато омекнат прибавете доматите и бульона. Овкусете кипналия сос със сол, черен пипер и риган. Загрейте фурната до 180 градуса.
Изсипете орзото в йенска тава и залейте с доматения сос. Ястието се пече малко повече от половин час, като последните 10 минути се наръсва със сирене или кашкавал.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *