Кростини с Камембер и карамелизиран лук

Необходими Съставки

лук – 2 гл.

кафява захар – 1 ч.л.

балсамов оцет – 1 ч.л.

камембер – 100 г сирене

франзела – 1 бр.

зехтин

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на полумесеци.

В тиган сложете три супени лъжици олио. Изчакайте да загрее и добавете лука. Намалете котлона на средна степен. Изчакайте да стане прозрачен и сложете захарта. Бъркайте периодично да не загори.

След няколко минути сложете и оцета (той не е задължителен, може да го пропуснете и без него ще стане). Затворете с капак. Изчакайте лука да омекне и придобие кафяв цвят, но не трябва да загаря. Готовият лук оставете леко да се охлади.

Нарежете франзелата на филийки. Залейте ги с малко зехтин. Загрейте грил-тиган и ги изпечете от двете страни.

Подредете хляба в голяма чиния. Нарежете сиренето Камембер на правоъгълни парчета.

Наредете върху всяка филийка хляб, а върху него сложете по една лъжичка от карамелизирания лук.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *