Крумовградчани превърнаха в жива мишена голобрадите вратари на изпадналия от елита „Пирин“

Миналогодишният шлагер в Първа лига „Крумовград“ превърна в жива мишена голобрадите вратари на изпадналия във втория ешелон „Пирин“ за разгрома 5:0 във встъпителната контрола на двата отбора за лятото край Банско и в дебюта на новия наставник на елитния тим Атанас Рибарски. Под рамката на орлетата се изредиха 18-годишните Йордан Димитров и Божидар Смилянски, който в отминалата кампания пази за третодивизионния „Вихрен“. От групата отсъстваше ветеранът Марио Кирев, на хоризонта не се появява засега опитен страж, който да влезе в обувките на Максим Ковальов. Три бързи гола шокираха експерименталната команда на Александър Бабич още в началния четвърт час. Пиринската мрежа простреляха Патрик Луан, Серкан Юсеин и Диего Рапосо. Преди почивката разликата набъбна с попадението на Матеус Соуса, а в края на неравностойния двубой се разписа Ламин Тал. Треньорският щаб на благоевградчани извъртя на терена в двете полувремена сборна формация от остатъците от разпадналия се на практика досегашен състав, триото с договори Запро Динев, Валентин Йосков и Георги Вълчев, юноши, както и играчи на проби, тотално непознати за широката публика. Заради липсата на достатъчно опции на пейката се наложи след почивката престоя си на игрището да удължат двама от стартовия състав – Александър Дюлгеров и Юго Комано. Следващата проверка на зелено-белите е в петък, когато гостуват в комплекс „Царско село“ на ЦСКА 1948.

Оправданията от лагера на орлетата, че спарингът е на прекалено ранен етап от подготовката и целта е да се пресеят кандидат-попълненията, не омилостиви феновете и социалните мрежи завряха. Допълнително гнева на ултрасите разпали блокирането на коментарите в официалната страница на клуба.

Борислав Сукалински: Бабич, как тебе не стыдно!?

Сем. Бойчеви: Неприятно и донякъде очаквано! Все пак човек като погледне състава е видно какво е останало (поради определени решения) от миналия сезон. Ще се сглобява нещо ново. И по-важното… сглобяваме за връщане в Първа лига или сглобяваме да не изпаднем?

Томанов Станиславов Илиан: Аз да попитам защо вече публикациите на официалната страница са заключени.

Методи Георгиев: Това е началото на края.

„ПИРИН“-I: Йордан Димитров, Мартин Георгиев, Александър Дюлгеров, Илиан Костов, Георги Върбанов, Божидар Малинов, Христо Иванов, Любомир Тодоров, Радослав Мутафов, Иван Иванов, Юго Комано.

„ПИРИН“-II: Борислав Смилянски, Христо Петров, Георги Вълчев, Александър Дюлгеров, Борис Иванов, Запро Динев, Денис Бучев, Евгени Георгиев, Валентин Йосков, Богдан Коваленко, Комано.

ТИТУЛЯРИТЕ НА „КРУМОВГРАД“: Макенджиев, Пехливанов, Кацаров, Марин, Цветанов, Сантана, Ареяш, Соуса, Луан, Рапосо, Юсеин.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *