КРУПНИК ПРАЗНУВА! Младежки събор събра хиляди

Хиляди препълниха площада и централните улици на село Крупник и се наслаждаваха на празничната програма по случай празника на селото. Всяка последна събота от август селото празнува своя празник. Младежки събор, за всички жители на село Крупник и община Симитли, за всички обичащи родното си кътче. Кметът на село Крупник , Иванка Чакалска, приветства празнуващите, като им пожела много здраве и благополучие и смирени дни на всички.

За всички дошли на празника бе подготвена богата програма с участието на Мажоретен състав ,,Дъгица“, с ръководител Мария Дюлгерска. Танцов състав към читалище „Владимир Маяковски”-село Крупник с ръководител Мария Зулямска, Ансамбъл ,,Веселие“ Симитли с ръководители Калина и Любомир Марянски,балет „Дъга“ и ученици от СУ“ Св.Св.Кирил иМетодий“ село Крупник.

Празничната програма бе открита от Лиза и Аликс Калоян Ля Порт от Франция, които са 8 и 6 години и във вените им тече крупнишка кръв. Те са деца на Мария Вазарова, която е родом от Крупник, а нейните деца започнаха програмата с патриотичното „Аз съм българче“.

Актьорът Любомир Фърков и майстор гайдарят от ансамбъл ,,Филип Кутев” Димитър Тодоров, разсмиваха публиката с хумор. Празничната програма допълниха с красивия си фолклор на Радостина Паньова, Сестри Малчови и фолклорна група ,,Банска младост”, под звуците на тяхната музика жители и гости на Крупник виха кръшни хора на площада на селото. Големият купон продължи с хитовете на Слави Трифонов и „Ку-Ку Бенд“ в изпълнение на Лилия Стефанова и Георги Милчев- Годжи, които поддържаха веселбата на празника до малките часове на нощта.

На големия празник присъстваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, заместник кметовете на общината, кметове на населени места и общински съветници. Голяма празнична заря озари тъмното небе над селото.

Преди обяд уникално дерби се разигра на стадион „Арена“ в Крупник. Ветераните на Миньор- Брежани и Левски- Крупник, играха зрелищен мач за празника на селото, като победител в срещата с 2:1 беше отбора на Брежани. Пред погледа на много зрители и гости, ветераните на двата отбора направиха интересно дерби и показаха, че още могат да бъдат футболисти.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *