
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кори за баница – 400 г
тиквички – 3 бр.
лук – 1 глава
яйца – 3 бр.
сирене – 100 г
сол
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тиквичките се измиват добре. Настъргват се в голяма купа направо с обелките. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Добавя се в купата.
Чукват се яйцата. Овкусява се със сол.
Сиренето се натрошава. Всички съставки се разбъркват.
Подготвя се намазнена тава. Разтварят се корите за баница. За всяка кръгла баничка се ползват по 2 броя кори.
По цялата дължина в единия край се слага от плънката, като трябва да се предвиди да стигне завсички банички – 7 бр. Навива се на руло.
Рулото се завива в охлюв и се нарежда в тавата. Същото се повтаря с приготвянето на всички кръгли банички с тиквички.
Отгоре с помощта на четка се намазват с течността останала от плънката, тъй като тиквичките отпускат доста течност.
Пекат се в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.