Кръгли банички с тиквички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кори за баница – 400 г
тиквички – 3 бр.
лук – 1 глава
яйца – 3 бр.
сирене – 100 г
сол
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тиквичките се измиват добре. Настъргват се в голяма купа направо с обелките. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Добавя се в купата.

Чукват се яйцата. Овкусява се със сол.

Сиренето се натрошава. Всички съставки се разбъркват.

Подготвя се намазнена тава. Разтварят се корите за баница. За всяка кръгла баничка се ползват по 2 броя кори.

По цялата дължина в единия край се слага от плънката, като трябва да се предвиди да стигне завсички банички – 7 бр. Навива се на руло.

Рулото се завива в охлюв и се нарежда в тавата. Същото се повтаря с приготвянето на всички кръгли банички с тиквички.

Отгоре с помощта на четка се намазват с течността останала от плънката, тъй като тиквичките отпускат доста течност.

Пекат се в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *