КРЪЧМАРСКИ ИГРИ В БЛАГОЕВГРАД! 10 бизнесмени внесоха по 10 000 лв. депозит за участие в търга за бара на операта, но 9 не се явиха и провалиха наддаването

10 фирми внесоха в кметството депозити по 10 000 лв., но 9 от тях не се явиха вчера на насрочения търг за отдаване под наем на барчето на операта в сградата на читалище „Н. Вапцаров“ на площад „Македония“ в Благоевград. Вноската на сериозната сума бе сред задължителните изисквания на общината към участниците в наддаването за апетитния обект заедно с условието да не са длъжници на общинската хазна.

 Фирмите „Графити 5“ ЕООД и „Графити 4“ ЕООД , и двете на Мартин Грънчаров, софийската „Дъ Баунс“ ЕООД на Антони Александров, „Кей Ти Груп“ ЕООД на Крум Терзийски, „ДБ Проджект“ ООД на Димитър Шалявски и Борислав Андреев, „Аполо- Радослав Зашев“ ЕООД,  „Малви“ ЕООД на Иван Ганчев-Ганята, „Престиж бизнес 2016“ ЕООД на Георги Шапков и регистрираната в Казанлък „Шейпс1010“ ЕООД с управител Николай Михалев изпълниха изискването на общината да внесат по 10 000 лв. Болшинството от ресторантьорите, амбицирани да участват в наддаването, започнаха да се събират във фоайето пред тръжната зала половин час преди обявеното начало, но когато удари часът за старт на процедурата, пред комисията застана единствено представителят на „Аполо-Радослав Зашев“ ЕООД. Още с влизането си той заяви, че други няма да присъстват. Председателката на тръжната комисия Румяна Чорбаджийска на два пъти излиза да покани чакащите в коридора бизнесмени, но те отказаха да се включат в наддаването. От вратата доскорошният стопанин на заведението Мартин Грънчаров попита дали наддаването се отлага, а на въпрос от комисията дали нарочно са се разбрали да не участват, чистосърдечният му отговор бе: „С останалите се разбрахме, само с един не можахме“.

Припомняме, че атрактивното заведение с голяма и удобна тераса бе наето точно преди година от казанлъшката фирма „Южен полъх 10100“ ЕООД , чийто собственик Николай Михалев сега отново е закупил документи за участие в търга. През февруари 2020 г. той спечели търга с предложен огромен наем  от 10 560 лв. за помещението с площ от 206 кв.м, като шокира всички ресторантьори в Благоевград. Заведението отвори врати обаче чак през май и го направи предишният съдържател Мартин Грънчаров в качеството на упълномощен представител на „Южен полъх 10100“ ЕООД, като слуховете бяха, че не са се разбрали за размера на направените от него инвестиции за ремонт и обзавеждане на заведението. Само  2 месеца по-късно общината прекрати договора за наем едностранно заради неплатени наеми и се разбра, че М. Грънчаров плаща само за откритата площ, но не и основния наем от 10 560 лв. на месец.

Началната наемна месечна цена на общинското помещение сега е 1916, 46 лв. без ДДС.

Заради липса на конкуренция насроченият за вчера търг се провали и се отложи със седмица, когато дори и само 1 кандидат да участва в наддаването, процедурата ще се състои.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *