HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кубрат Пулев продава луксозната си къща в Сапарева баня, дава я на туристи срещу 2464 лв. седмично

Пазарът на недвижими имоти в Сапарева баня е замрял. Предложения за продажби на къщи, парцели и хотели има, но няма купувачи.

Боксьорът Кубрат Пулев от една година е обявил луксозната си къща в Сапарева баня за продан, но кандидатът трябва да брои за къщата с два басейна, две камини, джакузи и други екстри 900 000 евро. В момента Кубрат Пулев развива туристическа дейност в къщата в Сапарева баня, като я дава на туристи срещу 2464 лв. седмично. В офертата е обяснено, че вилата може да побере от 6 до 10 курортисти.

Както вестник„Струма” писа, преди около две години Кубрат Пулев отстъпи своя дял в бившия имот на Министерството на транспорта в курорта на приятеля си Александър Кацов- Сашо Боксьора, който пък му даде в замяна вилата, построена от дупничанина Димитър Владимиров-Мите Френския, около която имаше много скандали. Френския твърди, че е бил измамен от Сашо Боксьора, който му броил само 30 000 лв. за луксозната вила, оценена от Д. Владимиров на над 1000 000 лв.

Брокери на недвижими имоти в курортната община твърдят, че пазарът се е сринал, вече има доста имоти за продажба, но няма никакви сделки. Собственици на къщи и вили, които са ги купили скъпо преди няколко години, сега се опитват да ги продадат, но няма интерес. Предлагат се и парцели от 5 до 10 дка за строеж за по 50 000 евро, но няма търсене.

По-предпочитана инвестиция в момента е даването на стаи под наем, като цените само за нощувка варират от 9 до 15 лв. на човек.

Туристите идват за по ден-два, за да ползват минералните басейни, но не се задържат по-дълго.

Както „Струма” писа, преди 7-8 г. имаше бум на продажби на имоти в община Сапарева баня. Тогава декар-два земеделска земя в близост до населените места се продаваше за по 50-100 000 лв. В района в последните години се построиха доста къщи по европроекти за селски туризъм.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. TT

    Как няма да се сринат цените като в курорта вече минералната вода я няма.
    В “Санаториума ” хората отиват на балнеолечение и там разбират, че топла вода няма даже и да се изкъпят.Но това не пречи Здравната каса да бъде брутално източвана от собствениците, които уж лекуват пациентите си, но без мин. вода.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *