Кукерите от „Ораново” затвориха 5 улици и опънаха дълги трапези, за да нагостят приятели и съседи

По традиция на Сурва всички хора от града, квартала или махалата посрещат кукерската група. Но в края на лятото, само 3 месеца преди Нова година, традицията повелява кукерите да посрещнат своите близки, приятели, съседи и гости. Това направиха и кукерската група от квартал „Ораново” – център.

В центъра на квартала пазителите на обичая – сурвакарите, спряха движението на 5 улици и подредиха дълги трапези, на които посрещнаха своите гости с вкусна храна и жива музика.

Наздравиците не липсваха, а за доброто настроение на всички се грижеха два оркестъра, които изпълняваха всяко желание на празнуващите.

Голямата изненада, подарък от кукерите организатори, бе певицата Румяна Попова, която изпя любимите хитове. Дълги и кръшни хора се извиваха до сутринта, а над Оранска махала небето озари празнична заря.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и управленският му екип, народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общински съвет Владимир Христов /този път като домакин организатор/, много гости и приятели от кукерски групи от близко и далеч бяха на кукерския курбан в „Ораново”.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *