Кулинарки от Брежани изненадаха с апетитни ястия гостите на празника на кестена

Брежани за поредна година отбеляза празника на кестена. „Огражденска четворка“, „Щуро маке“ с Ирина Паскалева и Здравко Георгиев, ансамбъл „Веселие“, МФГ „Веселие“, празник на децата, пленер за българската гора, поетична вечер с Надежда Захариева отбелязаха достойно празника – преклонение пред природното и човешко богатство на Брежанския регион.

Тържествен звън огласи село Брежани и за десетия празник на брежанския кестен, който сдружение „Хора и традиции“ организира съвместно с кметство Брежани, с изключителното съдействие на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, както и с подкрепата на Югозападно предприятие – Благоевград.

На 19 октомври празникът на брежанския кестен започна с ТРАПЕЗА И ХЛЯБ и неповторимото ухание на печените брежански кестени на Марчело Канестрели. Както всяка година, дамите на село Брежани изненадаха всички присъстващи с кулинарното си майсторство и изкуството да сътворят брежанските кестени в кулинарни продукти. Тази година към тях се присъединиха традиционни и вкусни ястия от още три планини. Кулинарната изложба събра вкус и аромати от Пирин, Рила, Влахина и Малешевска планина.

Празничната програма започна от 11:30 часа с участието на ансамбъл „Веселие“, МФГ „Веселие“, децата от КУД – Гоце Делчев, Република Северна Македония, „Огражденска четворка“ и оркестър „Щуро маке“ със солисти Ирина Паскалева и Здравко Георгиев.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *