HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кумирът на фрийрайдърите Яник Граниери гостува на петричани, показа им виражи, дропове…

30-годишният кумир на фрийрайдърите по света Яник Граниери бе гост на “Конгур Еър Фест 2017”, проведен в Беласица планина над Петрич. Французинът, родом от Лион, бе в центъра на тридневните емоции, подклаждани от високия адреналин на любителите на маунтийнбайка и парапланеризма.

Известен като “Меси на екстремното колоездене”, мосю Граниери изнесе уъркшоп по планинско колоездене заедно с майстора на “даунхила” от петричкия клуб “Виво” Теодор Мавродиев. Френският веломагьосник още с пристигането си в южния град показа нетърпение да се запознае с трасето и да потренира с българските си колеги.

В хода на уъркшопа, за който се записаха десетки любители на екстремното колоездене, Яник Граниери акцентира върху виражите, дроповете, роуд гапите и степ-ъп скоковете, усъвършенствани от лиончанина на слоупстайл трасето във фермата му в Южна Франция, където се е установил.

“Живея, за да карам, и карам, за да живея” е мотото на Граниери. Той сподели възторга си от красотата на Беласица планина и след като се качи до връх Конгур, бе убеден на 100%, че иска да се върне тук отново през септември, този път със спецален екип, който да заснеме локацията.

Другата звезда на “Конгур Еър Фест 2017” бе парапланеристът Веселин Овчаров, който също имаше вълна от последователи. И въпреки че последния ден от феста остана нелетателен заради метеорологичната обстановка, участниците в уъркшопа получиха повече теоретични познания, а ден по-рано изпълниха летателната задача – предизвикателството да прелетят близо 66 километра от Беласица до съседната Огражден планина.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *