Курабийки с шоколад

Необходими продукти
200 гр. брашно
300 гр. масло
300 гр. захар
100 гр. шоколад
5 яйца
2 пакетчета амоняк
4 пакетчета ванилия
кората на 1 лимон

Начин на приготвяне:
Започваме като разбъркаме заедно яйцата и захарта. Когато захарта напълно се разбие трябва да добавим разтопеното вече масло, амоняка, ванилията и настърганата кора на лимона. Сега е време да започнем да прибавяме по малко брашно. Трябва да се образува тесто, но не много твърдо.
След това започваме да оформяме курабийките с помощта на формички или шприц. След това се поставят в предварително намазана с масло тавичка. Пекат се на силна фурна, около 250 градуса.
Когато са готови се оставят да изстинат, а след това се прибират в найлонова торбичка, за да станат крехки. Когато ги извадим ги поливаме с разтопен шоколад.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *