Курбан за здраве за празника на Черниче

Денят, в който почитаме Свети Дух е един от най-обичаните християнски празници в община Симитли. Храмови празници и наречени празници има в седем населени места в общината – Сушица, Сенокос, Железница, Ораново, Полето, Крупник и Черниче.

На този празничен ден, село Черниче отбелязва своя празник. 

Днес сутринта отец Велизар отслужи Тържествена света литургия, а по обед  водосвет и  курбан в двора на църквата  „Св. Георги Победоносец”. Много жители и гости на селото посетиха църквата, за да запалят свещ и да се помолят за здраве. Кметът на селото Георги Стефанов се бе погрижил нищо да не лопсва. Храмовия празник уважиха още кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител в 44-то и 45-то Народно събрание Стефан Апостолов, както и председателят на Общински Съвет Симитли Владимир Христов.

Тържеството ще продължи вечерта с празнична програма на площада от 19:30 часа. За доброто настроение на жителите и гостите на селото ще се погрижат оркестър “Балканика” с вокалисти Малин Домозетски, Гергана Димова и Пухи. Специално участие ще вземе и звездата на Пайнер – Данна. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *