Курбан цяло теле осигури кметът на с. Селище В. Байрактарски за храмовия празник на параклиса „Св. Дух”, официалната погача влезе в люта битка по майсторлък с чорбата, поверена на мастър шеф чак от Ст. Загора

Десетки жители на благоевградското село Селище, приятели и гости вчера почетоха празника на Св. Дух с курбан, даден пред едноименния селски параклис. Той бе осигурен от кмета на селото Валери Байрактарски, който за целта купи цяло теле, и бе поверен в майсторските ръце на готвач чак от  Стара Загора. Цяла сутрин мастър шеф Вальо Мавродиев надзирава приготвянето на вкусната чорба и под негово ръководство курбанът се получи наистина забележителен, напълно достоен за патрона на параклиса.

Дани омая всички съборяни с майсторската си погача

Салати, безалкохолни и всякакви градусови напитки бяха отрупали масите, а Байрактарски, подпомаган от строителя на параклиса – местния майстор Мишо Боришов, зорко следеше никому нищо да не липсва. Възторжените възклицания всъщност започнаха още от официалната питка за освета, омесена от местната кулинарка Дани с 2,5 кг брашно и печена на тих огън близо 2 часа – освен че бе истинско произведение на изкуството, погачата се оказа и много вкусна.

Сред гостите бе и бившият славей на кв. „Грамада“, сега на кв. „Струмско“, Васко Лазаров

Гости на Байрактарски бяха директорът на „Информационно обслужване” Юри Стоименов и приятелят му – строителният предприемач Антон Муртов, които заразиха с настроение и майтапи всички съборяни наоколо. След като 5-те казана курбан бяха раздадени на хората, започна и веселата част, в която имаше и песни, и танци, и много наздравици.

В. Байрактарски настани гостите си Ю. Стоименов и А. Муртов така, че да са му подръка, за да може да им пълни чашите

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *