Куриер на „ало“ измамници, ужилил с 4000 лв. двама благоевградчани, арестуван в автобуса с плячката, спаси се с условна присъда

„Ало“ измамник, ужилил с близо 4000 лв. двама благоевградчани, бе осъден на 9 месеца условно след сделка с прокуратурата. Атанас Китанов се призна за виновен, че в съучастие с неустановени други измамници е взел изхвърлените през прозорците пари и ценности от двама благоевградски пенсионери на обща стойност 3879 лв.
59-годишният софиянец решил да изкара пари като „муле“, следвайки указанията на неизвестни работодатели, с които се свързал по интернет обяви. Те му заръчали да отиде на 6 юли в Благоевград, като през цялото време поддържали комуникация по телефона с него и го насочвали къде да отиде. През това време други мошеници обработвали набелязаните мишени.
Така около 16 часа, убедена, че съдейства на полицията за провеждане на операция по залавяне на телефонни измамници, възрастна благоевградчанка изхвърлила през прозорец на дома си 650 евро, 385 лв. и всички бижута, които има – дамски часовник за 110 лв., златна дамска гривна около 10 грама на стойност 570 лв., златен дамски пръстен със зелено камъче около 2 г за 114 лв., сребърен дамски пръстен и обици на стойност 30 лв., или всичко на обща стойност 2476,50 лв.
Куриерът взел плячката и се прибрал в София с автобус, след което оставил парите и бижутата на определено място и взел част от сумата за себе си. След 3 дни получил нова поръчка за Благоевград и по изпитания начин около 16.30 ч. прибрал сумата от 1403 лв., изхвърлена пред блока от поредния измамен пенсионер.
Куриерът е арестуван в автобуса в района на Перник и докаран обратно в благоевградската полиция. След по-малко от 10 дни зад решетките Атанас Китанов сключи споразумение с прокуратурата и е осъден на 9 месеца условно с 3 години изпитателен срок.
ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *