КУРИОЗНО, НО ФАКТ! Шестокласничка, дъщеря на шефа на Военното окръжие в Благоевград П. Митев, приета студентка в Стопанската академия в Свищов

Шестокласничка от СУ „Св.св. Кирил и Методий” в Симитли е приета за студент в Стопанска академия „Димитър Ценов“. Рая Митева се представила отлично сред 138 участници в конкурс, организиран от вуза, за ученическо есе на тема „Моята крачка към по-доброто утре“. Неволно от училището пропуснали да отбележат в графата възрастта на ученичката, която по регламент трябва да бъде 11-и  или 12-и клас, което доведе и до приема й за студентка и това е прецедент. Рая е малката дъщеря на началника на Военното окръжие в Благоевград Петър Митев.

Пред вестник „Струма” 12-г. ученичка все още много развълнува, накратко обясни: „Научих от учителката си по български език и литература г-жа Мишева вчера, че съм получила сертификат, който ми дава право да бъда приета за студентка в Стопанската академия по първа избрана от мен специалност. Документът е изпратен от Академичното ръководство и Академичният център за кариерно консултиране и връзки с общественосттта. През октомври написах есе на тема „Моята крачка към доброто утре“, защото знам, че и зрънцето доброта е велика крачка, колко и малък да е човек, с неговите добри постъпки може да направи значителни дела. Красивото и доброто са навсякъде около нас, просто трябва да ги открием. Предадох есето на моята учителка г-жа Мишева. Тя го харесала и предала за участие в конкурса. Сега разбирам, че съм се представила отлично, и съм много щастлива. Още от малка обичам да пиша есета, в началния клас бях при г-жа Салдева. За първи участвам в такъв голям конкурс с толкова много участници, имаше и от Австрия и Испания. По принцип харесвам много и рисуването, запалих се от моите братовчедки Йорданка и Елисавета Георгиеви, които са по-големи от мен. След 7-ми клас имам огромно желание да продължа образованието си в Математическата гимназия в Благоевград. Разбира се, няма да прекъсвам да се занимавам и с рисуване, защото мечтая да продължа висшето си обучение като ландшафт дизайнер. Засега смятам да остана да продължа образованието си в България”, заключи шестокласничката. Признава, че малката грешка е огромен стимул за нея.

Съучениците от класа се радват за нейното постижението, каквото и по-големи ученици трудно постигат. Пожелаха й късмет, но й казаха, че все още не я пускат да изостави любимото училище и приятели.

В националния конкурс на второ място е класирана ученичката от Дупница Петя Георгиева от ПГ „Христо Ботев“, която е наградена преди месец в Свищов.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *