КУРИОЗ! Отстраниха Жанет Керанова от конкурса за директор на ДТ „Н. Вапцаров“ заради „липса на професионален опит” въпреки 37 г. на сцената

Актрисата Жанет Керанова е остранена от участие в конкурса за директор на благоевградския Драматичен театър „Н. Вапцаров” поради липса на професионален опит в областта на културата. Новината от Министертво на културата вчера озадачи сериозно гилдията и шокира самата артистка, в чиято трудова книжка се мъдрят 37 години, 1 месец и 7 дни работа в театъра до май миналата година и нов договор от октомври. Още по-странно е, че под уведомлението до популярната благоевградска актриса стои подписът на служебния министър и бивш директор на ДТ „Н. Вапцаров“ Рашко Младенов, който отлично я познава, още повече че тя е и председател на синдикалната организация в институцията.

„Не били обърнали внимание, отгърнали само последната страница на трудовата ми книжка, където е вписан последният ми договор с дата от 5 октомври. Това ми отговориха от министерството“, разказа шокираната Жанет Керанова, която не знаеше да се радва ли, че са я броили за прохождаща актриса, или да страда, че са изтрити годините работа на сцената. Днес тя пътува до София да внесе лично писмения си протест срещу отстраняването от конкурса, от министерството са я успокоили, че ще се поправят и след изтичането на 7-дневния срок ще я върнат в играта.

Трима бяха кандидатите за директорското кресло в ДТ „Н. Вапцаров“. Вчера се разбра, че единствено Николай Кимчев е с изрядни документи и допуснат до конкурс, другият претендент – режисьорът Александър Галперин, също е отстранен от надпреварата.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *