Курсант от с. Микрево спаси ранена жена на Е-79 минути преди катастрофиралата й кола да пламне

Курсант от НВУ “Васил Левски” е спасил жена при катастрофа в района на Симитли. Това е станало известно от благодарственото писмо на Анастасия Бойчева, което тя е изпратила до ръководството на Националния военен университет във Велико Търново ден след катастрофата, съобщи пред журналисти майор Иванка Георгиева от пресцентъра на висшето училище.

В писмото жената, пострадала при катастрофата, изразява своята искрена благодарност към курсант-сержант Иван Станоев, който при автомобилна катастрофа на 15 декември т.г. е взел адекватни мерки, като е обездвижил счупената й ръка, извикал е линейка и я е извадил от автомобила, който пет минути по-късно се запалил.

Радвам се, че страната ни все още ражда такива добри и достойни хора“, пише Бойчева в писмото.

Курсантът Иван Станоев, който е на 21 години, третокурсник в специалността “Мотопехотни и танкови войски”, посочи, че не е разказал за постъпката си, защото това според него е нещо, което би сторил всеки един човек.

Той разказа, че пътувайки от родното си място – село Микрево, община Сандански, към Велико Търново, видял как автомобилът пред него излязъл от пътното платно и се ударил в билборд. Веднага спрял, оказал първа помощ и извел жената от автомобила. След като колата се запалила, извадил пожарогасител и започнал да гаси пламъците. Пътят Е-79 е изключително натоварен, но други водачи не спрели, добави Станоев.

След инцидента жената издирила мъжа, който й помогнал, по автомобилния номер и изпратила благодарственото писмо.

Началникът на НВУ “Васил Левски” полк. Иван Маламов е благодарил на курсанта и е отбелязал, че подобна постъпка прави чест на всеки, както и че хора като сержант Иван Станоев издигат престижа на университета. Курсантът ще бъде награден.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *