HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Куче нахапа жестоко млад мъж от Гоце Делчев

Млад мъж от Гоце Делчев е бил нахапан жестоко преди дни от огромно куче от породата „Кангал“ в следствие, на което раните по главата и тялото му били зашити с множество шевове.

Огромното куче, с тегло около 70 килограма, нападнало младия мъж с инициали А.Ф., който заедно с негов колега правили ремонт на парното на така наречената „Битова сграда“, намираща се в село Попови ливади, която се стопансва от местен хлебен бос К. Г., който е и собственик на кучето-пазач.

Нелепият инцидент станал, докато двамата мъже пренасяли кашони с материали в Битовата сграда, предназначени за ремонта на парното. Пуснатото на свобода голямо куче повалило на земята А.Ф. и го нахапало жестоко по главата, гърдите и тялото.

В опит да помогне на колегата си бил нахапан от огромният пес по ръката и другият мъж с гоцеделчевска фамилия Витанов.

И на двамата мъже е била оказана спешна медицинска помощ, като хирурзи от болницата в Гоце Дечев зашили раните на А.Ф.

Запознати коментират, че се наложило на  А.Ф. да бъдат направени повече от 20 шева, предимно на нахапаните от кучето места по главата и гърдите.

Веднага след трагичния инцидент, кучето е било закарано в приют, а собственикът и пострадалите се договорили да не се дава гласност на случая срещу обещетение и поемане на разходите по лечението.

За опастност и страх от нападение на въпросното куче, което охранява „Битовата сграда“ на „Попови ливади“, собствениците са били предупреждавани многократно да го държат вързано или като го пускат на свобода това да става задължително с наморник.

Десетки са и стресираните туристи през миналото лято, които минават през охраняваната от огромния пес сграда за „Крива река” и други красиви местности, коментират жители на новото село „ Попови ливади“.

За щастие собственикът на кучето е реагирал адекватно и след инцидента с двамата мъже от преди седмица го е махнал от сградата, за да не плаши повече хората,  пише инфомрежа.

„Кучето не е виновно, то си е изпълнявало задълженията като пазач. Виновни са собствениците, че са го оставили да се движи свободно и без намордник”, коментираха гоцеделчевски кучкари.

„Кангалът“ е повече предразположен към хората. Добре социализираното куче от тази порода не е агресивно към хората и се смята за любящ, особено към децата. Въпреки това тези кучета не признават граници на територията и освен, че биха се разхождали навсякъде е твърде вероятно да нападат и проявяват агресия и ревност към други кучета и непознати хора“, се казва в официалната характеристика на кучетата от породата „Кангал“.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *