Къде са днес героите от Югозапада, получили звездна слава от тв риалити! Радо Прашката рути с СМС-и столична дизайнерка, тризначките останаха само с татуировките си, Мустафа се цани за строител, а красивата Елизабет стана ресторантьорка в кв. „Еленово“

Страдащата от клаустрофобия Дупнишка мадона Сашка Васева и страдащата от липса на мъжко внимание бивша благоевградска снаха Мара Отварачката може би ще бъдат изгонени в понеделник от Къщата на „ВИП Брадър“. Благоевградският модел Александра Богданска вероятно ще се събере отново с любимия Даниел Петканов-Лудия репортер, а набеденият за двойник на Роналдо футболист Даниел Златков, който също е джумалия, е доста възможно да стигне до финала или да сложи до лика на съпругата си, татуиран върху крака му, друг женски образ, или пък…

Всъщност каквото и от това да се случи, след една година едва ли някой друг освен най-близките им роднини ще си спомня, че четиримата са се подвизавали в настоящото поредно издание на „Биг /или ВИП?/ Брадър“, играли са по свирката на Големия брат и са излагали на показ пред широката аудитория душите си за единия хонорар.
Едва ли някой може да преброи колко „звезди“ от Югозападна България са минали през десетките тв формати, с които редовно ни облъчват от основните тв канали. То човек всъщност трудно може да изреди имената на шоутата, камо ли на участниците в тях. „И аз го мога“, „Като две капки вода“, „Женени от пръв поглед“, „Пепеляшка“, „Кошмари в кухнята“, „Мистични истории“, „Съдби на кръстопът“, „България търси талант“, „Х Фактор“, „Пееш или лъжеш“, „Денсинг старс“, „Мюзик айдъл“, „Фермата“, „Истински истории“, „Мастър шеф“, „Черешката на тортата“… – това са само част от продукциите, с които телевизиите си запълват вечерните часове и изпразват главите на зрителите.

А за повечето от участниците в тях с пълна сила важи максимата „5 минути слава, после забрава“. Освен ако не ги поканят в следващото шоу, та да качат славата си на 10 минути.
„Биг Брадър“ като риалити шоу с най-дълга история – цели 13 години, създаде цяла плеяда псевдозвезди, които вече едва ли някой помни. Сред тях няма как да не отбележим „звездното“ благоевградско трио Вяра, Надежда и Любов Станчеви, които не само участваха в един от първите сезони на т.нар. „Голям брат“, заимстван от легендарния роман на Оруел „1984“, но и както цяла България дружно им се смееше, така и девойките си спечелиха четвърт милион лв.

Днес трите девойки са вече моми – на 10 септември навършиха по 32 г. От парите им не е останало нищо. За кратко те държаха малка парфюмерия в благоевградския мол, но много скоро им мина ищахът да се правят на бизнесдами и зарязаха бизнеса. Влязоха и в бизнеса с имоти в Сандански, където построиха жилищна кооперация, но се предовериха на съдружника си и в крайна сметка май нищо не спечелиха от крупното бизнес начинание. После почнаха да печелят малки суми – било хонорар от журналисти, поискали да правят с тях интервю, било солидно възнаграждение от продуцент на някое тв шоу, за да му участват в предаването и „да му вдигнат рейтинга“, било заем от лихвари. Най-голям успех тризначките имаха с последната категория донори, но пък колата, която си купиха с част от печалбата от „Биг Брадър“, я прибра техен кредитор, на когото не можаха да се издължат. Сега г-ци Станчеви си живеят постарому – в общинското жилище в панелния кв. „Еленово“, дадено навремето на майка им като жена, отглеждаща 5 деца. Те не учат, не работят, по цял ден правят тегели пеша до Бачиново и обратно, и за разнообразие понякога решават, че ще се бунтуват срещу нещо и че даже ще сезират за това премиера. Както и бизнесът, и политиката бързо им омръзна – за кратко се бяха обявили за членове на ГЕРБ, след което шумно оповестиха напускането си, от което най-озадачени бяха в самата партийна структура, където до последно не можаха да си спомнят кога точно тризначките са им станали членове. В общия си профил във Фейсбук трите майтапчийски са се представили като възпитанички на Академията на МВР в Симеоново и са обявили за свое верую „Самозащита от Корупция в нашата Красива РОДИНА“. Когато не се разхождат до Бачиново, пълнят профила си с мъдри мисли, заимствани от нета, или с нападки срещу правосъдната система, която все нещо прави срещу тях и им тъпче правата.

И друга култова фигура от Югозапада се пръкна от всевиждащия „Биг Брадър“. И както се пръкна, също толкова мигновено изчезна от хоризонта. Радо Прашката, иначе по лична карта Радослав Стоянов от Петрич, простодушно си бе признал в анкетната, че влиза в „Big Brother“ „заради шоуто и тръпката и извесноста след това“ /б.р. правописът е автентичен/.
По време на шоуто и след него разпасаният ексхибиционист, който смело съчетаваше червена прашка с дамски токчета и пилон, около който да се увива, твърдеше ту, че заработва като масажист, ту се изживяваше като жиголо, ту че има приятелка в София, която го издържа и даже му е отворила еротично масажно студио. Като го изхвърлиха от Къщата, Прашката реши, че е звезда от ненадмината величина, и подобно на тризначките атакува де що шоу му се изпречи пред очите.

Продуцентите на „Къртицата“ го заплашиха, че ще издействат от съда ограничителна заповед срещу него заради заплашителните СМС-и, които пращал на главния редактор Ники Николов. Чрез един от 8-те си профила във фейса Радо заплаши Маги Халваджиян с многозначителния пост „Ще има убийства“. Маги не му се върза, но не може да се каже същото за ДАНС и МВР. После напористият петричанин се кандидатира за 100 000 лв. от шоуто “Фермата”, но и там го отрязаха. Докато се щураше по различните студия в опит да се намърда пак в някое шоу, Прашката поддържаше интереса към личността си с измислен свой любовен романс с Евгени Минчев, изпразване на пикочния мехур пред столични дискотеки и обяздване на пътен знак чисто гол. Даже открадна телефона на студентка, макар да не стана ясно дали това беше жертва отново в името на имиджа, или опит да го продаде, за да хапне нещо.
Като видя, че няма да му се получи с ново тв участие, Прашката свали гарда и започна да се предлага на продуцентите и всякакви хора, свързани с телевизията, за чистач – да им лъска къщите и градините, да им пазарува, да им изхвърля боклуците. И това не го огря. Напъните на Радо да се докосне отново до телевизионната слава се увенчаха с успех само при състрадателния Влади Въргала, който го включи в масовка на филма си „Шменти капели“. Там Прашката за пръв път в живота си се докосна до писменото слово – изигра ролята на вестникар.
Сега Радо е повече в София, отколкото в Петрич. Като се върне в родния си град, се хвали, че се препитава в столицата с масажи и дори бил на път да свали столична дизайнерка – рутил я с СМС-и. От външния му вид не личало особено да се е замогнал и да е влязъл в хай средите, но поне вече не се снима по прашки и токчета, или ако го прави, не публикува снимките във Фейсбук.
Риалити героят от “Фермата” Мустафа Ликов го удари на политика. В родното му село Рибново твърдят, че тя му е в кръвта. Заедно с двама независими кметове, трима независими общински съветници и един бивш областен управител той стана учредител на сдружение “Движение “Независимите”. Неправителствената организация бе създадена преди изборите тази година от шепа изгонени от ДПС в различни периоди и както мистериозно бе учредена, също така мистериозно изчезна от шарения политически хоризонт на България. В Рибново са убедени обаче, че още преди следващите избори Мустафа ще се върне на село и ще се активира. Засега той е в София, работи в строителна бригада и дори рибновалии твърдят, че не къде да е, а строял някакво разширение на парламента.

Бившият борец и охранител Антон Агонцев от Дупница е и бивш сървайвър. След риалитито се захвана здраво със строителство, което е основният му бизнес, но и с билки и гъби, за да се подпомага. Има си офис в Студентски град в София, вече сериозно е побелял, но всеки ден продължава да тренира усилено във фитнес залите и да поддържа форма. И ловува – много и навсякъде, буквално е взел страха на всички глигани, щъкащи по родните баири. В началото той редовно събираше на шумни сбирки другите участници от различните сезони на „Сървайвър“ и мечтаеше да го поканят в ново издание, за да се реваншира за ненавременното му изгонване от шоуто, но отдавна е спрял да се надява, че последното може да се случи.
За разлика от него, друг известен сървайвър – Ахмед Шуганов от Якоруда, стигна финала и след него директно се върна към старата си месторабота на фитнес инструктор. Той използва максимално славата си и наградата от 25 000 лв., които инвестира в нов бизнес – дискотека в Разлог, където отвори и магазин за енергийни добавки и фитнес оборудване. Навръх Коледа 2015 г. обаче нощният клуб бе опожарен. Отскоро Ахмед е стопанин на наргиле бар в Благоевград, но пък откриването му съвпадна с един обществен дебат за вредата от наргилетата и решението на държавата да ограничи достъпа до тях на ученици, така че и тук нещата не са много розови.
Елизабет Николова от Благоевград, миналогодишната участничка в MasterChef, стана на 25 години и в момента е горда майка на двугодишно момиченце, красиво като нея самата. За участието си в кулинарното шоу тя се върна от Милано, където живя 11 години. На Ботуша Елизабет беше модел, представяше дрехи на световни марки, занимаваше се с лека атлетика, но след предаването реши да остане в Благоевград и да се отдаде на страстта си – кулинарията. Първоначално тя реши да започне работа в ресторанта на „Мол Ларго“ и дори имаха договорка със собственика му Георги Тозев да поеме целия ресторант, но изненадващо се отказа. Според слуховете красавицата си е наела друг ресторант – в жк „Еленово“, и вече рядко се мярка в центъра на града.

Едно приятно изключение сред риалити героите са участниците в музикалните предавания – може би защото там все пак ги е вкарал талантът, а не жаждата за слава. Благоевградските близнаци Мартин и Кристиян Пищолски, които се прочуха около участието си в „Пеещи семейства“, са от малкото участници в тв предавания, останали незасегнати от суетата и мимолетната слава, гарантирана от малкия екран. Момчетата се записаха студенти в ЮЗУ и редовно обикалят света, правейки незабравими турнета и истински фурор с тъпаните си.
Не се промени и Русина Катърджиева. Финалистката от „Мюзик айдъл 3“ наскоро стана майка на момченце и в момента е в майчинство, но след слизането от тв сцената тя не спря да работи, а това са заявките й за времето, когато малкият Калоян поотрасне.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *