Кървав джихад: Говорят членовете на ИДИЛ

Джихадистът Амар Хюсеин по цял ден чете Корана в малката си затворническа килия. И вярва, че така ще стане по-добър човек. Вярва и без съжаление разказва, че е изнасилил над 200 жени от иракските малцинства, предава „Ройтерс“, цитиран от Нова тв.

Амар вече не може да нарани никого. Той е заловен от кюрдското разузнаване заедно с още един член на ИДИЛ. Двамата не съжаляват за нищо. Техните емири им дали червена светлина да изнасилят колкото могат йезидски жени, завземайки териториите, населявани от народа им.

„Младите мъже се нуждаят от това. То е нещо нормално”, казва той пред Ройтерс.

21-годишният Хюсеин с гордост казва, че е убил около 500 души, откакто се е присъединил към ИДИЛ през 2013-а. Бие се за джихадистите от 14-годишен. А от ден на ден отнемането на човешки живот ставало все по-лесно.

Запомнете този млад джихадист. Той е създаден от бедността и тежкото си детство в Мосул.

28-годишният Михаел Делефортри вярва в същите неща, в които вярва и Хюсеин. Когато гледате неговите сини очи и чаровната му усмивка не бихте заподозрели, че и той е ревностен джихадист, бранил вярата си на бойното поле. Си Ен Ен разказва, че като малък Михаел е помагал на свещеника в местната католическа църква, а 20 години по-късно вече воюва на страната на ИДИЛ в Сирия – под друго име и за друга религия.

Сега 28-годишният Михаел отново е в Белгия. Държи се възпитано, има чувство за хумор и дори леко флиртува. Зад приятните обноски обаче се крие човек, който иска Европа да се превърне в халифат. И докато отрича принадлежността си към европейските ценности, той с радост приема социални помощи от белгийското правителство, коментира Си Ен Ен.

В исляма Михаел намира спасение от алкохолизма на майка си, дрогата и неприятната си диагноза – Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. Тогава той е едва 16-годишен.

Оттогава досега се е женил три пъти и се е бил в Сирия. Дори е нарекъл един от синовете си на Осама бин Ладен.

Михаел избира да се присъедини към ИДИЛ, тъй като според него те са най-отдадени на идеята за въвеждане на шериата. Относно кървавите им деяния в Близкия изток, той коментира: „Война е. Това са нормални неща. Хората умират. В Америка екзекутират хората с инжекции, с електрически столове”.

На въпроса дали е трениран да убива, той отговаря положително: „Повярвай ми, не е забавно да екзекутираш хора. Ужасно е”.

Твърди, че не е убивал никого на бойното поле, но е арестувал заподозрени и е охранявал затворници.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *