Кървав завършек на редовния сезон в Благоевград, бизоните паднаха 2 пъти от шампиона

Кървав завършек беляза края на редовния сезон в Българската бейзболна лига /ББЛ/, който дойде с 3 мача за 2 дни в Благоевград. Пред празните трибуни на стадион „Портър Фийлд“ домакините посрещнаха „Койоти“ /Дуп/ и очаквано спечелиха с 14:1 /нокаут в VІІ ининг/. Двата отбора изправи на нокти не развитието на резултата, а опасният инцидент в средата на двубоя, когато при 7:1 батерът на дупничани Августин Янчев опита да отиграе технично, но топката се отклони от бухалката му и го уцели в лицето. 24-годишният състезател тръгна към първа база, ала усети, че е наранен и забави ход, опипвайки с ръка носа си. Липсата на медицинско лице компенсира играещият шеф на койотите Георги Атанасов-Бруно, който нареди на Янчев веднага да легне на земята. Двубоят бе прекъснат за няколко минути, докато пострадалият бъде обработен с подръчни средства – носни кърпички и лед. Оказа се, че шевът на топката е раздрал кожата в областта на носа, който е понесъл част от удара заедно с лицевата кост. Кръвта бе спряна, А. Янчев се изправи под окуражителните ръкопляскания на свои и чужди и с найлонов плик с ледено съдържание се отправи да полежи на свободните от зрители пейки.

„Ходихме на лекарски преглед в Дупница след мача, увериха ни, че няма нищо сериозно“, коментира наставникът на дупнишкия отбор Иван Гърнев.

Ден по-късно бизоните приеха в дабълхедър шампиона „София Блус“ и отстъпиха с 1:2 и 4:9 в два от най-стойностните сблъсъци за 2020 г. Така благоевградчани останаха втори с баланс от 10 победи и 2 загуби, а блусарите, за които игра и бившият бейзболист на „Бизони“ Николай Каращранов, превзеха върха с 12-0 и ще имат домакинско предимство в плейофите за титлата през септември. Те срещат след паузата четвъртия „Академици“ /Сф/, а избраниците на наставника Ясен Неделчев спорят с третия „Атлетик“ /Сф/. Дупничани пък ще си оспорват местата от 5-о до 7-о с „Юнак“ /Сф/ и „НСА-Лъвове“ /Сф/.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *