Къщи за гости в Сапарева баня с предупредителен протокол заради студенти над допустимия брой и неспазване на дистанция

Жандармеристи влязоха вчера в курорта Сапарева баня, обект на проверката бяха къщите за гости и дали на студентския празник се спазват изискванията на Министерството на здравеопазването компаниите да са до 15 души и да се спазват изискванията за дистанция.

На собствениците на къща за гости “Релакс” е съставен предупредителен протокол, тъй като гостите са били повече от допустимото. Проверявана и е къщата за гости на дупнишкия нотариус Елиза Стоева. В къщата няма ресторантска част, а гостите сами си приготвят храната на барбекю отвън. На нея й е съставен протокол, че гостите не са спазвали необходимата дистанция помежду си.

Общо проверени са 10-ина къщи за гости, съобщиха от общината в Сапарева баня. Вр.и.д. кмет Славчо Коларски заяви пред “Струма”: “Призовах собствениците на къщи за гости да не работят на 8 декември при създалата се епидемиологична обстановка в общината. Аз не мога да им забраня, но мога само да ги помоля да не работят, но някои не се вслушаха. Повечето не приемат гости на 8 декември от години, тъй като са се опарили… Студенти след запои са чупили обзавеждане, посуда… В Сапарева баня са затворени всички кафенета и ресторанти, въпреки че някои са само с по 3-4 маси. В къщите за гости обаче не е забранено да се приемат до 15 души”, заяви Сл. Коларски.

От Спешен център в курортния град съобщиха, че тази година в празничния ден не са търсени за пияни или дрогирани студенти, всичко е спокойно,  за разлика от други години, когато единствената линейка е хвърчала по всички краища на Сапарева баня да събира пияни или сбили се студенти.

ДРАГО МИРОВ 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *