Кюстендилецът Т. Ушев с награда за принос към българската култура и превръщането в съвременна галерия на пространството под бившия мавзолей на Георги Димитров

Кюстендилецът Теодор Ушев получи в неделя вечерта наградата на НДК за принос към българската култура – статуетката “Възраждане”, реплика на едноименната статуя на художника Димитър Бойков, разположена в централното фоайе на НДК. Това стана  минути преди единствената прожекция на филма на Ушев „Физика на тъгата“ в рамките на „Киномания“. Наградата кюстендилецът получи от учителя си по анимация Красимир Иванов /на снимката/. Ушев благодари на учителя си за първите уроци по анимация.

„Краси е първият и единствен учител по анимация и реших, че това е достатъчно за мен. След като човек е учил при него, не му трябват други уроци“, каза Теодор Ушев. „Тази награда ми е една от най-важните, да не кажа – най-важната, по много причини. Първо, защото ми напомня за летящ човек, а това е основното нещо, към което се стремя“, допълни Ушев.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова удостои аниматора с грамота за принос за популяризиране, опазване и развитие на културата в София. Тя му благодари за всичко, което е направил за града през последните две години. Подчерта и приноса на Ушев към превръщането в съвременна галерия на пространството под бившия мавзолей на Георги Димитров.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *