Три години условно за кюстендилец, живял с 14-г. момиче на семейни начала

Три годишна условна присъда е наказанието за Даниел Филипов от Кюстендил, който живял на съпружески начала с 14-годишно момиче от ромския квартал „Изток”. Филипов е безработен, а в съдебното му досие фигурира и присъда за кражба. Пред съда той  се призна за виновен и чрез служебния си адвокат прие  споразумението за прекратяване на наказателното производство по делото. То бе предложено от представителя на държавното обвинение прокурор Георги Константинов от Районната прокуратура – Кюстендил.

Съвместното съжителство започнало през месец април 2017 г. в гр. Кюстендил, като пълнолетно лице, без да е сключил брак, заживял и живял до 05.10.2018 г. на семейни начала с момиче ненавършило 14-годишна възраст. Сигнала в полицията подала майката на девойката, след като момичето на няколко пъти се оплакало, че  Даниел не се прибирал със седмици и тя била принудена да търпи лошото отношение на роднините му. 

 Съдия Пламен Деянов от Районен съд – Кюстендил обяви, че  постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала, и го одобри.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Ханко Брат

    Защо условна? Законите за наказание на педофилия не важат ли за ромеите или те са от шарената крава?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *