Кюстендилец, съсякъл жрица на любовта, с нова присъда – 13 г. затвор и 170 хил. лв. кръвнина

Ефективна присъда от 13 години при първоначален режим на изтърпяване „строг“ определи за Божидар Стоилков петчленен състав на Окръжен съд – Кюстендил под председателството на съдия Йоланда Цекова. Съдът призна кюстендилеца за виновен, че на 13.05.2018 г. в къща на ул. „Априлско въстание“ в Кюстендил умишлено е умъртвил 32-годишната кюстендилка Мариана Димитрова. Двамата се познавали много добре, а до убийството се стигнало след обилни количества алкохол. Тогава Божидар посегнал с нож, намушкал жрицата няколко пъти, а тялото напъхал в чувал в мазего.
До разплитането на случая се стигна след десет дни.
Съдът призна обвиняемия за невиновен по първоначално повдигнатото му от прокуратурата обвинение за умишлено убийство в условията на опасен рецидив. Магистратите групираха наказанието по казуса с предходно осъждане от Районен съд – Кюстендил и определиха едно общо от 13 години лишаване от свобода, като приспаднаха вече изтърпените 1 г. и 10 месеца лишаване от свобода, и времето, през което обвиняемият е с мярка „задържане под стража“ до влизане на присъдата в сила.
Окръжен съд – Кюстендил уважи частично гражданските искове на частните обвинители – майката и малолетният син на пострадалата, като им присъди по 70 000 лв. за претърпените неимуществени вреди. Освен това одобри и 30 000 лв. обезщетение за бащата на пострадалата и отхвърли гражданските искове на двамата й братя.
Присъдата, с която на Божидар Стоилков бе наложено наказание от 13 години лишаване от свобода за убийство, може да се обжалва и протестира пред САС в 15-дневен срок.
До новото произнасяне на магистратите се стигна след отмяна на предходна осъдителна присъда за същото деяние с решение на САС. През юни 2020 Божидар Стоилков получи наказание от 15 години лишаване от свобода, постановено от състав на КОС под председателството на съдия Надя Георгиева.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *