Спипаха кюстендилец с хероин, докато изтърпява условна присъда

41-годишен кюстендилец бе хванат с хероин, докато изтърпява условна присъда. Районният съд под Хисарлъка наложи ефективно наказание от седем месеца лишаване от свобода за Георги Арсов. В съдебната зала магистратите одобриха споразумението, подписано от прокуратурата и защитата на подсъдимия.

Георги се призна за виновен в това, че на 21-и февруари  миналата година на ул. „Медковец“ в ромския квартал „Изток” е държал високорисково наркотично вещество хероин, с тегло 0, 321 грама.  В обвинителния акт прокурорите записаха това като  престъпление по чл. 354 ”а” от Наказателния кодекс. Подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца при първоначален „общ” режим.

Съдът под председателството на съдия Пламен Деянов констатира, че деянието е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, по дело от 2018 година, с влязло в сила споразумение. На  41-годишния мъж  е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, което следва да бъде приведено в изпълнение. Става дума за престъпление, свързано с управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *