Кюстендилка долетя от Америка и събра бившите си съученички да почерпи за здравето на бъдещото си първо внуче

Българка с американско гражданство се прибра в родния си Кюстендил след ангажименти в съседна Гърция. Петранка Величкова само с едно телефонно обаждане успя да събере бившите си съученички от Икономическия техникум. „Бяхме изцяло девическа паралелка, но същевременно много задружни”, коментира Петранка. Съученичките обядваха в централно кюстендилско заведение и почти целия следобед се отдадоха на сладки разговори за семейството, за внучетата, за училищния живот.

„Добре че е Пепи, да дойде и да ни събере”, споделя Евелина Йорданова, която работи като секретар в Районния съд в града под Хисарлъка. Кюстендилки не спряха да показват на снимки от телефоните си порасналите си деца и внучетата.  Наскоро от Чикаго се завърнала и тяхната съученичка Розалия, която също дойде на срещата. „Американците са се вманиачили на тема сигурност. Нямате си представа колко впечатлена останах, като разбрах, че в детската градина карат децата при следобедния сън да си лягат с обувките, защото да не станало пожар”, изумява се Розалия.

Въпреки че имат доста време, момичетата от випуск 1982 година вече мислят как да се пенсионират. „Аз например бих отишла в чужбина, за да получа по-голяма пенсия, тук по моите изчисления ще получа едва 200-250 лева”, притеснява се  Мариана. Накрая на обяда Петранка почерпи с българско бяло вино за здраве на бъдещото си внуче. Снаха й Кинси ще роди през април, но не искали от суеверие да знае пола на бебето.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *