Кюстендилка превърна покрива на жилището си в Лондон в тренировъчна зала за бодибилдинг

Кюстендилката Ивона Стойкова, която от 6 години живее в Лондон, превърна покрива на жилището си във фитнес зала. Така 24-годишното момиче намери начин по време на пандемията от Ковид-19 как да се подготви за състезание по бодибилдинг, насрочено за месец септември. За да не губи форма и физическа активност, заедно с приятеля й Майкъл Гелемеров, също от Кюстендил, направили  редица приспособления.

„Ивона замина за Англия още през 2014 година, тя дори не дочака абитуриентския бал”, споделя нейна съученичка от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев.  Състезателката завършва в Кюстендил паралелка по банково дело и е единственото дете  в семейството на Габриела и Иво Стойкови.  „Спортът си я влечеше оттук, увличаше се по бокса. Последно я видях в Кюстендил миналата година през лятото, и то пак във фитнес залата”, добавя  приятелката й от Кюстендил.

„За един спортист беше много тягостно, когато в Лондон затвориха фитнес залите. Трябваше да си измислим начин как да тренираме. На покрива качихме лост, тежести, лежанка. На улицата намерихме кегове за бира. Напълнихме ги с вода и ги използваме като тежести. За тяга вдигах по 130 килограма,  силата обаче по време на пандемията започна да ми пада, което не е добре, но ще вляза във форма”, заканва се момичето.

Ивона е личен треньор и квалифициран състезател по бодибилдинг.  Занимава се  с изготвяне на хранителни режими на момичета.

Приятелят й Майкъл пък преди да замине за Лондон е активен състезател по борба в клуб „Васил и Георги Илиеви”.

Това, което разбрала, е, че с глад нищо не се постига, а само със специален хранителен режим. Набляга на протеините, ядат много яйца, извара, овесени ядки, видове меса, задължително приготвени на пара. „Като ученичка бях 90 килограма. Борбата беше трудна, но приятелят ми Майкъл ме мотивира. Сега съм 64 килограма, даже вече съм си купила обувките и банския за състезанието”,  допълва кюстендилката.  Обувките  са на висок ток и са истинско предизвикателство за младото момиче, което намира удобството в спортните обувки. Заканва се, че ще се научи, тъй като позингът е от изключително значение на сцената.  Банският е черен, с блестящи нишки, за да се откроява тялото.

„Животът в Англия не е лесен” – категорична е Ивона. – Още повече, че аз заминах там 19-годишна, но българите сме корави. Издържах психически, а и действително българите сме добри атлети. Англия не е за всеки, едни остават за по няколко месеца и се връщат в България. Трудно е, необходима е упоритост. Аз обаче съм зодия Рак и с каквото се захвана, го довършвам”, коментира момичето. По-късно в Лондон тя изтегля майка си и баща си.

„Аз също бях много потисната от затваряне на фитнес залите в Кюстендил по време на пандемията. Тренирах дълго време у дома. По интернет си поръчах гирички, ластици за упражнения, хранителни добавки. Изобщо създадох си такива условия, които максимално да се доближат до залата. Е, запазих си формата, не качих килограми, но сега, като се върнах в залата, имам леко отстъпление при килограмите, които вдигах. Ще наваксам”, допълва съученичката на Ивона от Кюстендил.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *