Кюстендилска ученичка с приз за най-добро английско произношение от национален фестивал

С награда за най-оригинално повествование от националния кръг на Фестивала за авторска драматургия и театър на английски език се завърна театрално студио “Седем” на кюстендилската  Езикова гимназия “Д-р Петър Берон”. Разказвачът в представената от полиглотите пиеса, в чиято роля се превъплъти Кристияна Кръстева, пък грабна индивидуална награда за най-оригинално повествование, а Кристияна бе номинирана с награда за най-добро английско произношение.

Конкуренция на талантите от кюстендилското театрално студио „Седем“ в Ловеч бяха 160 ученици от 17 училища от цялата страна. Те бяха  разпределени в две възрастови групи – IV-VIII клас /без интензивно изучаване на английски език/ и VIII-XII клас. Фестът се организира от Министерството на образованието и науката, Британския съвет и Регионално управление по образованието.
Възпитаниците на кюстендилската преподавателка по английски език Милена Замфирова представиха авторската пиеса на абитуриентката Росина Йовчева – “The Guardian”. За декорите и костюмите се погрижи дванадесетокласничката Тина Чаова, момичето е сред най-запомнящите се творци в състава на школата по изобразително изкуство „Новите майстори“.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *