Кюстендилският кмет Петър Паунов би тревога: Всеки ден имаме по 25-30 новозаразени, болницата на път да блокира…

27 пациенти се лекуват в Ковид отделението на кюстендилската болница, съобщи на пресконференция кметът на общината Петър Паунов. По думите му лечебното заведение е на път да бъде блокирано. Градоначалникът предаде молбата на медиците към жителите на общината да прилагат противоепидемичните мерки и да носят задължително маска в затворени помещения.
„Предавам ви горещия призив на хората, които се грижат за нашето здраве. Нека да прилагаме мерките, всички да носят маски, и то не на брадите или само на устните, а да покриват и лицето, както е по правилата. Отчаяният вопъл на всички медици е: Носете маските в закрити помещения, когато влизате при по-възрастните си родители, влизайте с маски. Никой от нас вече не знае къде може да се зарази. Всеки ден имаме по 25-30 човека от различни възрасти, маската на брадата не ви пази, ако не покрива носа ви. Не ви пази вас и останалите около вас. Носете маски, пазете дистанция, ограничете излишните движения и пазете възрастните хора, както и тези с хронични заболявания”, призова Петър Паунов.
Кметът съобщи за 22-ма новозаразени жители на общината за последните 24 часа. По думите му непрекъснато излизат нови положителни резултати. Той беше категоричен, че ще се проверяват големите търговски обекти и вериги в града за стриктното спазване на мерките.
П. Паунов призова и да се подават сигнали, ако някой не спазва мерките за карантина. Той посочи, че общината продължава да подкрепя хора и семейства, които са поставени под карантина и се нуждаят от доставка на хранителни продукти и лекарства, като от началото на пандемията са обслужени над 700 души.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *