Кюстендилският съд връща на Италия избягал от затвора албанец с присъда за 6 престъпления

28-годишен албанец да бъде предаден на правосъдието в Италия, постанови Окръжен съд – Кюстендил. За Ручи Иетмир е факт издадена eвропейска заповед за арест от заместник- държавен прокурор в Държавна прокуратура „Санта Мария Капуа Ветери“. Със съдебно решение, влязло в сила през 2016 година, на младия мъж е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 години и „глоба“ в размер на 1800 евро. Албанецът е  избягал от затвора и трябва да излежи  още 5 години и 28 дни остатък от присъдата.

Ручи Иетмир е осъден за 6 престъпления в Италия -въоръжен грабеж, незаконно притежание на ловна пушка, незаконно носене на оръжия на обществено място, кражба на автомобил с цел да остане ненаказан /заедно със съучастниците си/ за тези престъпления, като не са се подчинили по време на бягството с откраднатия автомобил на полицейска заповед да спрат и са се движели с превишена скорост, като са поставили в опасност живота на полицаите и на движещите се останали леки автомобили, и нанасяне на телесни увреждания на двама полицейски служители.

Ручи Иетмир заяви пред магистратите от Кюстендил, че иска да бъде предаден възможно най- бързо на властите в Италия. Решението  на Окръжния съд, с което се допуска незабавно предаване на албанския гражданин в Италия, е окончателно. До фактическото предаване Ручи Иетмир ще остане с мярка за неотклонение „задържане под стража“, която ще търпи в затвора в Бобов дол.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *