Кюстендилски абитуриент с 3 награди за проект на ховъркрафт

Кюстендилски абитуриент получи отлична оценка и три награди от Осемнадесетата ученическа секция на 47-та пролетна конференция на Съюза на математиците в България. Светослав Бойков Георгиев е възпитаник на ПМГ „Проф. Еманиул Иванов“. В постер сесията по информатика и информационни технологии ученикът получи оценка „Отличен” /6/ за проекта си Hovercraft RC. Това е умален модел на истински ховъркрафт – превозно средство с въздушна възглавница, който предоставя възможност за обхождане на труднодостъпни терени.
Абитуриентът получи и специална награда от Стоян Велев от SAP Labs Bulgaria – център за разработка на софтуер и един от лидерите в прилагането на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при създаването на софтуер в България.

Специален сертификат и награда за проекта му беше връчена и от доц. д-р Златогор Минчев от Института по информационни и комуникационни технологии към БАН и ръководител секция „Информационни технологии в сигурността“.
Светослав Георгиев е поканен да представи своя проект и на международна конференция, в която участват основно членове на европейските тематични мрежи.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *