Кюстендилски малчугани правиха седмични програми под формата на малки тефтерчета

Детски глъч оживи помещенията на отдел „Изкуство” на Регионалната библиотека в Кюстендил. Малчугани, посещаващи различните летни занимални в града, изработваха седмични училищни програми /на снимката/. Заниманията са тематични и са във връзка с наближаващия първи учебен ден.

„Беше ми много интересно, направих я под формата на тефтер с различни странички за всеки ден, изрисувани и оцветени”, споделя Ивана Димитрова, на 8 години.

„Много е удобно, така дъщеря ми не се чуди по цял ден какво да прави. Дори стигнаха и до планината на чист въздух”, казва татко на бъдеща първокласничка.
Лятната занималня ще продължи до края на август, тя се посещава и работи с деца от 1 до 4 клас. Има и малчугани, които ще бъдат тази година в първи клас. По програма децата до обяд ходят на занимания в работилнички в Историческия музей и читалището, а два пъти в седмицата плажуват.
Групите са от 10 до 15 деца, за да могат да бъдат спазвани противоепидемичните мерки на Министерство на здравеопазването. В групите дори има и деца от София, дошли да изкарат лятната ваканция при баба и дядо.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *