HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кюстендилски свати събраха фамилиите си на пикник край Рилския манастир

Пикник на зелените поляни край Рилския манастир организираха за фамилиите си двете свати от кюстендилското село Жабокрът Милена Стоименова и Таня Григорова. Жените напълниха с продукти хладилните чанти и избягаха от горещините.
Милена е председател на местното читалище, идеята за почивка й дошла след многобройните ангажименти около Празника за въздигане на хляба, където читалището традиционно участва със собствен щанд.
“Имах нужда от няколко часа релакс и спокойствие сред природата. Сега, в последните дни на август, ангажиментите са по-малко. Към читалището имаме цели пет самодейни групи и непрекъснато сме по участия. През септември пък ще започнем и организацията около конкурса за най-красив двор в село Жабокрът, който е традиционен. Така че уикенда си го избрах, за да си почина и да бъда със семейството”, разказва Милена.
Нейната сватя Таня пък е един от най-големите земеделски производители в Кюстендилско. Години наред със съпруга си отглеждат големи площи със зеле, картофи, патладжан и чушки. Таня е и изключително добра кулинарка. “Нейните зелници са просто толкова хрупкави, че вкусът в устата от този деликатес ти остава завинаги. Даже веднъж се бяха събрали на печено прасе, ами мога да ви кажа, че то остана, но зелникът се изяде”, разказват нейни близки.
Сега на поляната Таня бе тази, която се погрижи и развъртя скарата, докато семейството й се наслаждаваше на тишината и прохладата на гората. “Ние с Милена много се разбираме и винаги си помагаме, но така трябва да бъде”, споделя Таня, която е и част от женската певческа група към читалището.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *