Кюстендилски ученици хвърлиха ръкавица с най-дългото хоро

Кюстендилски ученици се хванаха най-дългото хоро, а дворът на Шесто основно училище „Паисий Хилендарски” едва събра любителите на народните танци. Над 300 деца и техните учители достойно конкурираха записания народен танц в Книгата за рекордите на Гинес, показвайки завидните стъпки от родния фолклор. На хорото се хванаха и жители от квартала.

Преди четири години около храма „Свети Александър Невски” по идея на Илия Луков точно по Великден страната ни успя да се запише в Книгата за рекордите на Гинес. Тогава в него взеха участие над 11 000 души.

„Действително беше много интригуващо. Всеки клас беше избрал тематично облекло, така че да е най-оригинален и неповторим. Учениците бяха облечени в различни диапазони – от модерните спортни тишъртки, през народните носии, както и дори карнавални облекла. Един от класовете при по-големите беше в изключително патриотичен стайлинг – за тениските си те използваха цветовете на българския трибагреник”, споделя 35-годишна майка на ученик в училището.

Ежегодният конкурс “Надиграване” е очаквано събитие от всички в училище. В конкурса учениците по класове с класните си ръководители са задължени да представят оригинална визия на класа и способностите си да играят различни видове народни хора.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *