Кюстендилски художник нареди изложба в Дупница

Ценителите на изобразителното изкуство в община Дупница останаха възхитени от изложбата на кюстендилския художник Росен Арсов, който е възпитаник на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Арсов е ученик на проф. Илия Бежков, учи се и от именития си съгражданин Свилен Блажев. Първата му самостоятелна изложба е в Кюстендил през 2004 г. в Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“, след това специализира „Живопис“ в Сърбия.

„На един международен пленер се запознах с бъдещата си съпруга в Сърбия, която вече е бивша. Там живях около две години и почти почнах да правя кариера, но световната криза през 2008 дойде и на Балканите. Една от картините ми се казва „Реквием“, нея я правих, като умираше татко…“, споделя с горчивина пред „Струма“ Росен Арсов.

На въпроса дали политиците разбират от изкуство, той каза: „Те не разбират, ако разбираха от изкуство, щяха да разбират и от политика, и от живота… Ти не можеш да оставиш на произвола на съдбата всичко…“, казва художникът.

Ето какво е неговото мнение за протестите в България: „Навсякъде по света може да протестираш, ако не си доволен. Трябва да се създаде гражданско общество. Абсолютно съм за протестите, но ме притеснява това, че пак нещата няма да отидат на добро, че емоцията и енергията на народа ще бъде използвана от хора пак за политически цели”, смята той.

Николая Иванова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *