Кюстендилското ІІ ОУ „Даскал Димитри“ с първата виртуална класна стая в региона (СНИМКИ)

Едно от най-големите основни училища в Кюстендил, ІІ ОУ „Даскал Димитри“, влезе във века на интернет с първата  виртуална класна стая в региона, похвалиха се преподавателите в училището. Освен таблет за всеки ученик, новата класна стая има и съответното оборудване, даващо възможност на учителите да преподават електронни уроци и да дават електронни домашни, обясни директорът на училището Галя Тонева.

Тя допълни, че това е бъдещето на съвременното образование, така се прави модерно и иновативно обучение.

Първият виртуален час в новата класна бе по математика за шестокласниците в училището, а пред интерактивната дъска застана дългогодишният преподавател по математика Георги Тодоров. Той и възпитаниците му демонстрираха пред учители от други училища как точно се работи в такава виртуална стая и какви са възможностите както за учениците, така и за учителите.

След като започнахме да провеждаме уроците по математика в новата виртуална стая, интересът на децата към часовете е много по-голям, не мога да кажа, че всички са отличници, но им е интересно, вземат участие в час, интересуват се, а и почти няма ученици без домашно, каза дългогодишният преподавател в училището Георги Тодоров.

Преди няколко години възможностите на виртуалната класна стая, но само за един учебен час, били демонстрирани в друго кюстендилско училище – „Св. св. Кирил и Методий“, по международен проект между България и Македония. Учителите тогава изнесли открит урок, като по време на занятие влязоха във връзка с училище в Крива Паланка /Македония/, разказаха още преподаватели от Кюстендил.

Тогава учителите от ІІ ОУ „Даскал Димитри” решили, че училището ще отдели средства за създаването на такава класна стая и тя вече е факт.

Това е бъдещето, след 3-4 години всички класни стаи ще бъдат така оборудвани, обясниха кюстендилските преподаватели, които вече използват новата виртуална класна стая, казват от ръководството на учебното заведение.

ВАСИЛЕНА ВАСИЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *