Кюстендилско село на воден режим, кметът категоричен: Проблемният водопровод е под държавна юрисдикция

Безводие отново тормози жителите на кюстендилското село Соволяно и в момента населеното място е подложено на режим на водата.
„За времето от 11 часа предиобед до 18 вечерта водата спира, после идва максимум за час, жителите на населеното място, живущи там, трудно може да разчитат да свършат полезна работа. Водопроводът е от 1934 година е и под държавна юрисдикция, дебитът е много слаб, помпите работят. Режимът ще продължи дотогава, докато проблемът се оправи. В селото има много млади семейства, режимът на водата затруднява и тяхното ежедневие.
За съжаление проблемът не е в прерогативите на местната власт, което води до неговото по-бавно разрешаване”, информира Пламен Илиев, кмет на село Соволяно.

В края на август авария остави без вода село Соволяно в продължение на пет дни, а като причина тогава бе изтъкнато, че много от местните поливали градините си с питейна вода. Жителите на селото останаха недоволни от това, че през летните месеци са на режим, но пък отчетоха и факта, че има хора, които недобросъвестно поливат градините си с питейна вода.

Добрата новина е, че в селото започва асфалтирането на 10 улици. Ремонтните дейности са вече факт, това ще подобри и безопасността на пътя за участниците в движението”, надява се кметът на населеното място.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *