Кюстендилци, емигранти в Америка, празнуваха перлена сватба в Мексико

Перлена сватба 30 години след сключване на гражданския си брак отпразнуваха с екскурзия в Мексико семейство Петранка и Петър Стаматови. Петранка е родом от кюстендилското село Багренци, но през 1998 година след спечелена зелена карта със съпруга си Петър се установяват в Чикаго. Тя е брокер на недвижими имоти, а Петър съчетава работата с камиона с поддържане на българския медиен портал „Еврочикаго”.

„Направихме си снимка пред сграда в древното селище на маите Чичен Ица на полуостров Юкатан, която е построена преди хиляда години”, разказа Петър Стаматов. „Много е красива пирамидата, висока е 30 метра, разполага с 365 стъпала, колкото са дните в годината”, допълни Петранка.

В края на юбилейната почивка двамата си устроили празнична вечеря в хотелския комплекс „Изберостар Тукан” в  Плея дел Кармен, Мексико. Семейството получи и много поздравления за годишнината от приятели, роднини и състуденти.

Петър и Петранка имат син и дъщеря. Синът Димитър вече има собствено семейство и със съпругата си Кинси са в очакване на първата си рожба. Димитър е електроинженер в голяма компания в Чикаго, а Кинси, която е от Канада, е очен лекар. Тази година дъщерята на семейство Стаматови ще се дипломира.

Името на Петранка Стаматова нашумя през месец март. Тогава тя заедно със свои приятелки сбъдна една своя мечта – подари на Чикаго дърво-мартеница. На 1 март то грейна на булевард „Мичиган”, близо до входа на Гранд парк.

Пред пирамидата Кукулкан в древното селище на маите Чичен Ица

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *