Кюстендилци удариха „Беласица“ за 4 от 4 в летните контроли

ФК „Кюстендил” продължи победната серия през подготовката с нов успех срещу „Беласица“, този път с 2:0 в Банско. Тимът, воден от старши треньора Николай Николов-Чезето, остава до момента без допуснат гол и дава сериозна заявка за челото в предстоящото първенство на Югозападна Трета лига. Още в 3-та мин. Пламен Петров бе изведен на чиста позиция и откри резултата. Малко след това Мартин Газиев стреля опасно отдалеч, но Кирил Георгиев нямаше никакъв проблем и се справи със ситуацията. В 12-та мин. Пл. Петров можеше да удвои, след като би добре, но топката срещна гредата на петричани. Те също имаха своите възможности, но бразилският страж Хуго Магуейро спаси шутовете на Александър Георгиев, Любомир Граминов и Владимир Кабранов. В състава на комитите добро включване направиха привлечените през изминалата седмица Васил Божинов и Янислав Тусонджиев, който игра за последно в редиците на „Вихрен“. Кюстендилци имаха преимущество във владеенето на топката и само късметът попречи на Александър Александров и Кирил Вълов да се разпишат. Четвърт час преди края при дълбока преса в половината на „Беласица“ топката бе отнета и на празна врата Даниел Христов подпечата крайното 2:0. В редиците на победителите в пореден мач не оправда очакванията бразилецът Тиаго и ако иска да задържи мястото си в отбора, ще трябва да се понапъне в следващата контрола. Тя ще бъде с „Рилски спортист“ в Самоков в събота.

„Победихме и показахме, че напредваме срещу безспорно силен съперник, който винаги крие изненади, независимо от това къде и кога играе. В нашия отбор се вижда неприятна тенденция, касаеща ефективността в нападение. По време на шампионата подобни неща може да ни струват скъпо. Именно това ще бъде и нашият акцент на работа. По-висока ефективност пред гола“, коментира Н. Николов.
“БЕЛАСИЦА“: К. Георгиев, Карачоров, Костов, Граминов, Шамкалов, Стоев, Бояджиев, Наков, Таушанов, Божинов, Кабранов /М. Георгиев, Спасов, Тусонджиев, Гюров, Ал. Георгиев, Марчев, Токов/.
ФК „КЮСТЕНДИЛ“: Магуейро, Бачовски, Евгениев, Стойнев, Мицаков, Газиев, Анастасов, Пл. Петров, Вълов, Тиаго, Александров /Калеов, Ив. Иванов, Е. Стоянов, Д. Христов, Василев, Б. Андреев/.
СТОЯН МАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *